Prof. Masahiro Morioka

Waseda Üniversitesi Öğretim Üyesi

Japonya’nın Waseda Üniversitesi’nde felsefe ve etik profesörü olan Masahiro Morioka, mevcut Japon felsefe topluluğundaki en etkili düşünürlerden biri olarak kabul ediliyor. Yaşam felsefesi, yaşam çalışmaları, biyoetik, toplumsal cinsiyet çalışmaları ve çağdaş uygarlığın eleştirisi alanlarında uzmanlaşmıştır. Lisans ve yüksek lisansını Tokyo Üniversitesi’nde Etik alanında; Doktorasını Osaka Eyalet Üniversitesi’nde Beşeri Bilimler alanında yaptı. Çoğu Japonca olmak üzere birçok kitabın yazarıdır. “Acısız Medeniyet 1: Arzunun Felsefi Bir Eleştirisi” adlı son kitabı, “Acısız Medeniyet” başlığıyla Türkçe dahil birçok dile çevrildi. Tokyo Felsefe Projesi’nin direktörü ve Journal of Philosophy of Life’ın baş editörüdür.

Katıldığı Seminerler