Dr. Douglas Vakoch

Dr. Douglas Vakoch

METI International Başkanı

Dr. Douglas Vakoch evren dışı uygarlıklarla iletişim kurmak, evren dışı uygarlıklar araştırılması ve astrobiyoloji konularında çalışmalar yapan METI International adlı araştırma ve eğitim şirketinin başkanıdır. Dr. Vakoch METI International adlı şirketi kurmadan önce 6 yıl boyunca SETI Institute adlı şirkette yıldızlar arası mesaj oluşturulması biriminin direktörlüğünü yapmıştır.
Dr. Vakoch lisans eğitimini Din alanında Carleton Kolejinde, yüksek lisans eğitimini Tarih ve Bilim Felsefesi alanında Notre Dame Üniversitesinde, ikinci yüksek lisansını Psikoloji alanında New York Üniversitesi (Stony Brook)’nde ve doktorasını Klinik Psikoloji alanında New York Üniversitesi (Stony Brook)’nde tamamlamıştır.
Dr. Vakoch’un “Communication with Extraterrestrial Intelligence” (2011), “Psychology of Space Exploration: Contemporary Research in Historical Perspective” (2011), “Astrobiology, History, and Society: Life Beyond Earth and the Impact of Discovery” (2013), “Archaeology, Anthropology, and Interstellar Communication” (2014), “Extraterrestrial Altruism: Evolution and Ethics in the Cosmos” (2014) ve “The Drake Equation: Estimating the Prevalence of Extraterrestrial Life through the Ages” (2015) dahil olmak üzere yirmiden fazla kitabı bulunmaktadır.
Dr. Vakoch Springer Basımevinin Uzay ve Toplum konusunda kurucu editörlüğü ve aynı zamanda Lexington Book Basımevinin Ekokritik Teorisi ve Pratiği konusundaki genel editörlüğü görevlerini yapmaktadır. New York Times, Nature, Science ve Der Spiegel gibi gazete ve dergilerde yayımlanmış bir çok eseri olan Dr. Vakoch’un ayrıca BBC, NPR, ABC, The Science Channel, The Discovery Channel gibi televizyon ve radyo kanallarında yayımlanmış bir çok programı ve röportajı bulunmaktadır.

Katıldığı Seminerler