Prof. Wendy Brown

Berkeley Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Üyesi

Berkeley Kaliforniya Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Wendy Brown günümüzün en önemli siyasi teorisyenleri arasında kabul edilmektedir. Prof. Brown lisans eğitimini Ekonomi ve Politika alanında Santa Cruz Kaliforniya Üniversitesinde, yüksek lisans ve doktorasını Politika alanında Princeton Üniversitesinde tamamlamıştır. Eleştirel hukuk çalışmaları ve feminist teoriye getirdiği yeni ve eleştirel yaklaşımla tanınan Prof. Brown demokrasi ve egemenlik konularında çalışmalar yapmaktadır. “Manhood and Politics: A Feminist Reading in Political Theory (New Feminist Perspectives)” (1998), “Edgework: Critical Essays on Knowledge and Politics” (2009), “Regulating Aversion: Tolerance in the Age of Identity and Empire” (2009), “Walled States, Waning Sovereignty” (2010), “Undoing the Demos: Neoliberalism’s Stealth Revolution: Neoliberalism’s Stealth Revolution (Near Future Series)” (2015) “Politics Out of History” (2018), “In the Ruins of Neoliberalism: The Rise of Antidemocratic Politics in the West” (2019) ve “States of Injury: Power and Freedom in Late Modernity” (2020) kitapları dahil olmak üzere çok sayıda bilimsel eseri bulunmaktadır. Türkçeye çevrilmiş dört kitabı bulunan olan Profesör Brown’un uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Katıldığı Seminerler