Prof. Simon Estok

Sungkyunkwan University Öğretim Üyesi

Simon C. Estok, Güney Kore’nin en köklü üniversitesi olan Sungkyunkwan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve edebî kuram, ekoeleştiri ve Shakespeare üzerine dersler vermektedir. Prof. Estok A&HCI Journal Neohelicon editörlüğü görevini yürütmektedir and Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi üyesidir. Prof. Estok “Ecocriticism and Shakespeare: Reading Ecophobia” (2011), “The Ecophobia Hypothesis” (2018) kitaplarının yazarı ve “East Asian Ecocriticisms: A Critical Reader” (2013), “International Perspectives in Feminist Ecocriticism” (2013) ile “Landscape, Seascape, and the Ecocritical Imagination” (2016) kitaplarının editörlerinden birisidir. “Ecophobia Hypothesis” adlı kitabı Kapadokya Üniversitesi tarafından “Ekofobi Hipotezi” (2021) adı altında Türkçe’ye çevirilmiştir. Prof. Estok’un PMLA, Mosaic, Configurations, English Studies in Canada, Concentric ve Neohelicon gibi dergilerde ekoeleştiri ve Shakespeare üzerine yayımlanmış birçok makalesi vardır.

Katıldığı Seminerler