Prof. Catarina Belo

Kahire Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kahire Amerikan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Felsefe profesörü Catarina Belo, 1997’de Lizbon Üniversitesi Felsefe Bölümünde ve 2000 Londra Üniversitesi Şarkiyat ve Afrika Çalışmaları Bölümünde Arap ve İslam Çalışmaları dalında lisans eğitimi aldı. 2004 yılında Oxford Üniversitesi Şarkiyat Çalışmaları Bölümünde doktorasını tamamladı. Prof. Belo, İbni Sina ve İbni Rüşd’ün fizik ve metafizik çalışmaları başta olmak üzere Orta Çağ İslam felsefesi konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca Orta Çağ İslam Teolojisi (Kelam), Aquinalı Thomas (St. Thomas Aquinas) düşüncesi ağırlıklı Orta Çağ Hristiyan Felsefesi, Hegel felsefesi ağırlıklı Alman İdealizmi, Orta Çağ’da din-felsefe ilişkisi ve Hegel’in eserleri konularında çalışmalar yapmıştır. “Chance and Determinism in Avicenna and Averroes” (2007), “O essencial sobre Averróis” (2007), “Averroes and Hegel on Philosophy and Religion”, (2013) and “Spirit in Philosophy: A Metaphysical Inquiry” (2019) adında dört kitabı vardır. Profesör Belo’nun “Chance and Determinism in Avicenna and Averroes” eseri, “İbni Sina ve İbni Rüşd -Belirlenimcilik ve Rastlantı” adıyla Türkçeye çevrilmiştir. Profesör Belo’nun bir çok uluslararası eseri ve ödülü vardır.

Katıldığı Seminerler