Prof. Frank Furedi

Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kent Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Frank Furedi lisans eğitimini Siyaset Bilimi dalında McGill Üniversitesinde; yüksek lisansını Afrika Siyaseti ve doktorasını Araştırma alanlarında Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulunda tamamlamıştır. Sosyolog ve sosyal yorumcu olan Prof. Furedi batı toplumlarında riskten kaçınma ve ihtiyat kültürü konularında çalışmalar yapmaktadır. Paranoid Parenting (2001), Therapy Culture (2003), Politics of Fear (2005), How Fear Works: Culture of Fear in the Twenty-First Century (2019) ve Why Borders Matter: Why Humanity Must Relearn the Art of Drawing Boundaries (2020) kitapları dahil olmak üzere yirmiden fazla kitabın yazarıdır. Culture of Fear adlı kitabı Korku Kültürü adı altında Türkçeye çevrilmiştir. Profesör Furedi’nin uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Katıldığı Seminerler