Prof. Joseph Massad

Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi

Profesör Joseph Massad Columbia Üniversitesi öğretim üyesidir. Lisans eğitimini New Mexico Üniversitesinde ve doktorasını 1998 yılında Columbia üniversitesinde tamamlayan Prof. Joseph Massad, modern Arap siyasi ve düşünce tarihi konularında çalışmalar yapmaktadır. Prof. Massad çalışmalarında milliyetçilik, cinsiyet, ırk ve din teorileri dahil kimlik ve kültür teorileri konularına odaklanmaktadır. Prof. Massad Lionel Trilling Kitap Ödülü alan “Desiring Arabs (2007)”, adlı kitap ile “The Persistence of the Palestinian Question: Essays on Zionism and the Palestinian Question (2006)” ve “Colonial Effects: The Making of National Identity in Jordan (2001)” adlı kitapların yazarıdır. “Islam in Liberalism” (2015) adlı son kitabı 2018 yılında “Al-Islam fi al-Libraliyyah” adı ile arapçaya çevrilmiştir. Profesör Massad’ın uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Katıldığı Seminerler