Prof. Adom Getachew

Chicago Üniversitesi Öğretim Üyesi

Profesör Adom Getachew Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde öğretim üyesidir. Lisans eğitimini 2009 yılında Virginia Üniversitesinde ve doktorasını 2015 yılında Yale üniversitesinde tamamlayan Prof. Adom Getachew siyasi tarih düşüncesi, ırk ve imparatorluk teorileri ile post-kolonizasyon dönemi konularında çalışmalar yapan bir siyaset bilimi teorisyenidir. Çalışmalarında Afrika ve Karayipler bölgesi düşünce ve siyasi tarihine odaklanmaktadır. “Worldmaking After Empire: The Rise and Fall of Self-Determination” adlı kitabı 20. yüzyılda dekolonizasyon sürecinin zirve döneminde, Siyahi Atlantik sömürgecilik karşıtı milliyetçilik siyasi düşüncesinde ortaya konulan self-determinasyon (kendi kaderini tayin etme) hakkını yeniden yapılandırmaktadır. Profesör Getachew’in uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Katıldığı Seminerler