Gazzali ve İmgelem Poetikası

01 Aralık 2022 Perşembe günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin onaltıncı programına Notre Dame Üniversitesi (Indiana-ABD) Öğretim Üyesi Profesör Ebrahim Moosa konuk olacak. İslam hukuku, tarihi, etiği ve teolojisi esas olmak üzere klasik ve modern İslam düşüncesinde uzmanlaşan Profesör Moosa “What Is a Madrasa?” (University of North Carolina Press, 2015) ile Amerikan Akademisi tarafından 2006 yılında Dinler Tarihi alanında en iyi din kitabı seçilen “Ghazali and the Poetics of Imagination” (University of North Carolina Press, 2005) adlı kitapların yazarıdır. Ayrıca “The African Renaissance and the Afro-Arab Spring” (Georgetown University Press, 2015), “Islam in the Modern World” (Routledge, 2014) ve “Muslim Family Law in Sub-Saharan Africa: Colonial Legacies and Post-Colonial Challenges” (Amsterdam University Press, 2010) adlı kitaplarda editörlük yapmıştır. Profesör Moosa’nın “Ghazali and the Poetics of Imagination” adlı kitabı, “Gazzali ve İmgelem Poetikası” adıyla Türkçeye çevrilmiştir. “Gazzali ve İmgelem Poetikası” başlığı altındaki programımızın moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör İskender Öksüz yapacaktır.

Tags:
Prof. Dr. İskender Öksüz

Prof. Ebrahim Moosa

Notre Dame Üniversitesi Öğretim Üyesi
How to download the theme ?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley
How to add a Free Ticket ?
How to create a event website ?

Seminer Detayları

1 December 2022 19:00
    Kapadokya Üniversitesi
    Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir