Arap Tarihinin Sömürgeci Etkilerden Arındırılması

28 Ekim Perşembe günü saat 19:30’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “Arap Tarihinin Sömürgeci Etkilerden Arındırılması” başlıklı projenin ilk programına, dünyaca ünlü düşünür ve Rice Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Ussama Makdisi konuk oluyor. Modern Arap tarihi, ABD-Arap devletleri ilişkileri, Osmanlı tarihi, misyonerler tarihi ve mezhepçilik konularında çalışmalar yapan Profesör Makdisi, birçok dile çevirisi yapılmış “Age of Coexistence”, “Faith Misplaced”, “Artillery of Heaven: American Missionaries and The Failed Conversion of The Middle East” ve “Culture of Sectarianism: Community, History and Violence in Nineteenth-Century Ottoman Lebanon” adlı kitapların yazarı.

Moderatörlüğünü Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Cemil Aydın’ın yapacağı programda, Prof. Makdisi ile “İnsanlık ve gezegenimizin geleceği için öngörüler ve daha iyi bir gelecek için ne yapılmalıdır?” konusu masaya yatırılacak.

Tags:
Prof. Cemil Aydın

Kuzey Carolina Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof. Ussama Makdisi

Rice Üniversitesi Öğretim Üyesi
How to download the theme ?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley
How to add a Free Ticket ?
How to create a event website ?

Seminer Detayları

28 October 2021 19:30
    Kapadokya Üniversitesi
    Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir