COVID-19 ve Ekofobi Refleksi

17 Mayıs Salı günü saat 20:00’de Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin onbirinci programına, psikoloji bilimine ait ekofobiya kavramını Çevre Bilimlerinde çok geniş bir uygulama alanına uyarlamasına yönelik yaptığı çalışmalarla tanınan Sungkyunkwan Üniversitesi (Seul) öğretim üyesi Prof. Simon C. Estok konuk olacaktır. Eko-eleştiri konularında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Estok “Ecocriticism and Shakespeare: Reading Ecophobia” (2011), “The Ecophobia Hypothesis” (2018) kitaplarının yazarı ve “East Asian Ecocriticisms: A Critical Reader” (2013), “International Perspectives in Feminist Ecocriticism” (2013) ile “Landscape, Seascape, and the Ecocritical Imagination” (2016) kitaplarının editörlerinden birisidir. Ecophobia Hypothesis adlı kitabı Kapadokya Üniversitesi tarafından “Ekofobi Hipotezi” (2021) adı altında Türkçe’ye çevirilmiştir. Prof. Estok’un “COVID-19 and Ekofobi Refleksi” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Serpil Opperman yapacaktır.

Tags:
Prof. Serpil Oppermann

Prof. Simon Estok

Sungkyunkwan University Öğretim Üyesi
How to download the theme ?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley
How to add a Free Ticket ?
How to create a event website ?

Seminer Detayları

17 May 2022 20:00
    Kapadokya Üniversitesi
    Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir