Yıl 1: Ortak Bir Gelecek Işığında Felsefi Bir Anlatı

20 Ocak Perşembe günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin beşinci programına, özellikle disiplinler arası çalışmaları ile tanınan New York Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Susan Buck-Morss konuk olacaktır. Kültürel çalışmalar, görsel teori ve küreselleşme konularında çalışmalar yapan Profesör Susan Buck-Morss’un “The Origin of Negative Dialectics” (1977); “The Dialectics of Seeing” (2001); “Dreamworld and Catastrophe: The Passing of Mass Utopia in East and West” (2002); “Thinking Past Terror: Islamism and Critical Theory on the Left” (2006); “Revolution Today” (2019); “Hegel, Haiti and Universal History” (2009) ve “Year 1: A Philosophical Recounting” (2021) adlı kitapları da dahil olmak üzere çok sayıda bilimsel eseri bulunmaktadır.  “Hegel, Haiti and Universal History” adlı kitabı dahil olmak üzere beş adet kitabı Türkçeye çevrilmiştir. “Yıl 1: Ortak bir Gelecek Işığında Felsefi Anlatı” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Profesör Banu Bargu yapacaktır.

Tags:
Prof. Susan Buck-Morss

New York Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi
Prof. Banu Bargu

Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Üyesi
How to download the theme ?
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley
How to add a Free Ticket ?
How to create a event website ?

Seminer Detayları

20 January 2022 19:00
    Kapadokya Üniversitesi
    Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir