11 Mart 2024 | 19.30

11 Mart 2024 Pazartesi günü saat 19:30’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayınlanan “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru (KÜN Düşünce Çevresi)” seminer serisinin yedinci programına TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç konuk olacak. “Türkiye’de IV. Grup Madenciliğin Görünümü ve Doğaya Etkileri” başlığı altındaki programımızın moderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu yaptı.

Deniz Ataç

Deniz ATAÇ, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmıştır.

Citibank N.A., Banque Indosuez, Credit Lyonnais ve Saudi American Bankası’nda Hazine ve Pazarlama Müdürlüğü yapan Ataç’ın, finans sektöründeki son görevi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcılığı’dır. Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Fora Zeytin’in üretim ve pazarlama şirketleri olan Ant Gıda A.Ş. ve Zepa Pazarlama A.Ş.’nin 9 yıl Genel Müdürlüğü ile aynı dönemde 4 yıl süreyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmıştır. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birliği’nin ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca, 2002 yılında Dünya gazetesi tarafından en başarılı profesyonel kadın yönetici seçilmiştir.

2008 – 2009 tarihleri arasında kısa bir dönem TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü yapan ATAÇ, Mart 2009’dan sonra gönüllü faaliyet olarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı iken 2011’de Mütevelliler Heyeti Üyesi seçilmiştir.

2014-2016 yılları arasında Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2016-2021 yılları arasında da Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ataç, 2013 yılı başında başladığı TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu (Moderatör)

Hacettepe Üniversitesi Uygulamalı Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans ve doktora eğitimini Jeoloji Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2006 yılında Mühendislik Alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülünü kazanan Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu’nun çok sayıda ulusal ve uluslararası eseri bulunmaktadır. Prof. Gökçeoğlu halen Engineering Geology dergisinde Editörler Kurulu Üyesi ve Computers&Geosciences dergisinde ise editör olarak görev yapmaktadır.