23 Kasım 2021, 19:00

21. Yüzyılda İmparatorluk ve Dekolonizasyon

23 Kasım Salı günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin ikinci programına, siyasi düşünce tarihinin önde gelen teorisyenleri arasında yer alan Chicago Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Adom Getachew konuk olacaktır. Siyasi düşünce tarihi, ırk ve imparatorluk teorileri ile post-koloniyalizm siyasi teorisi konusunda çalışmalar yapan Profesör Getachew birçok dile çevirisi yapılmış “Worldmaking After Empire: The Rise and Fall of Self-Determination” adlı kitabın yazarıdır.

“21. Yüzyılda İmparatorluk ve Dekolonizasyon” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Cemil Aydın yapacaktır.

21. Yüzyılda İmparatorluk ve Dekolonizasyon

Sömürgeciliği, bir metropol ve bir koloni arasındaki yabancı yönetimin ikili bir ilişkisi olarak temsil eden standart dekolonizasyon anlatısının aksine, sömürgecilik, eşit olmayan bir entegrasyon ve ı...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Adom Getachew

Chicago Üniversitesi Öğretim Üyesi

Profesör Adom Getachew Chicago Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde öğretim üyesidir. Lisans eğitimini 2009 yılında Virginia Üniversitesinde ve doktorasını 2015 yılında Yale üniversitesinde tamamlayan Prof. Adom Getachew siyasi tarih düşüncesi, ırk ve imparatorluk teorileri ile post-kolonizasyon dönemi konularında çalışmalar yapan bir siyaset bilimi teorisyenidir. Çalışmalarında Afrika ve Karayipler bölgesi düşünce ve siyasi tarihine odaklanmaktadır. “Worldmaking After Empire: The Rise and Fall of Self-Determination” adlı kitabı 20. yüzyılda dekolonizasyon sürecinin zirve döneminde, Siyahi Atlantik sömürgecilik karşıtı milliyetçilik siyasi düşüncesinde ortaya konulan self-determinasyon (kendi kaderini tayin etme) hakkını yeniden yapılandırmaktadır. Profesör Getachew’in uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Prof. Cemil Aydın

Kuzey Carolina Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Lisans eğitimini 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesinde, yüksek lisansını 1995 yılında İstanbul Üniversitesinde ve doktorasını 2002 yılında Harvard Üniversitesinde tamamlayan Prof. Cemil Aydın, özellikle Osmanlı ve Japon İmparatorluklarının uluslararası ve düşünce tarihi ağırlıklı olmak üzere Modern Orta Doğu Tarihi ve Modern Asya tarihi konularında çalışmalar yapmaktadır.