28 Mart 2022 | 13.00

Belirsizlik Çağında mı Yaşıyoruz?

28 Mart Pazartesi günü saat 13:00’te Kapadokya Üniversitesi Youtube Kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin dokuzuncu programına, demokrasi konusunda önde gelen teorisyenler arasında yer alan Sydney Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör John Keane konuk olacaktır. Demokrasi ve Temsil konularında çalışmalar yapan Profesör Keane “Whatever happened to Democracy (2002)”, “Global Civil Society (2003)”, “Violence and Democracy (2004)”, “The Life and Death of Democracy (2009)”, “Democracy and Media Decadence (2013)”, “Refiguring Democracy: The Spanish Political Laboratory (2017)” ve “The New Despotism (2020)” adlı kitaplar dahil bir çok kitabın yazarıdır. Aralarında “Sivil Toplum ve Devlet”, “Medya ve Demokrasi”, “Şiddet ve Demokrasi” ve “Yeni Despotizm” adlı kitapları dahil çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiştir.

“Belirsizlik Çağında mı Yaşıyoruz?” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Özçetin yapacaktır.

Siyasa Belgesi

Belirsizlik Çağında mı Yasıyoruz?
Belirsizlik Çağında mı Yasıyoruz?

Prof. John Keane, su baskınları ve yangınlar, küresel veba, canlı türlerinin yok olması, sona ermeyen savaşlar, azalmakta olan Amerikan gücü, Batı’nın manevi çöküşüne dair tartışmalar, demokrasiye kar...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. John Keane

Sydney Üniversitesi Öğretim Üyesi

Sydney Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Profesör John Keane lisans eğitimini Adelaine Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktorasını Toronto Üniversitesi’nde tamamladı. Demokrasi ve siyasi temsil teorisi konusunda çalışmalar yapan Prof. Keane demokrasi düşüncesine katkıları ile tanınmaktadır. “Whatever Happened to Democracy (2002)”, “Global Civil Society (2003)”, “Violence and Democracy (2004)”, “The Life and Death of Democracy (2009)”, “Democracy and Media Decadence (2013)”, “Refiguring Democracy: The Spanish Political Laboratory (2017)” ve “The New Despotism (2020)” yazmış olduğu çok sayıda kitaplardan bazılarıdır. Aralarında “Sivil Toplum ve Devlet” (Ayrıntı Yayınları), “Medya ve Demokrasi” (Ayrıntı Yayınları), “Şiddet ve Demokrasi” (İmge Yayınevi) ve “Yeni Despotizm”in (İletişim Yayınları) olduğu çok sayıda kitabı Türkçeye çevrilmiştir. The New York Times, Al Jazeera, the Times Literary Supplement, The Guardian, Harper’s, the South China Morning Post ve The Huffington Post’ta yazıları yayınlanmıştır. Yakın zamanda, beşerî bilimlere yaptığı olağanüstü küresel katkılardan dolayı 2021 Balzan Ödülü ve Holberg Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Prof. Burak Özçetin

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Burak Özçetin İstanbul Bilgi Üniversitesi Yeni Medya Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 2006-2007 yıllarında Fulbright Bursu ile New School for Social Research Siyaset Bilimi Bölümü’nde (New York) misafir araştırmacı olarak bulundu.
İletişim kuramları, siyasal iletişim, Osmanlı-Türk siyasal hayatı, kültürel incelemeler, siyasal ve sosyal kuram temel ilgi alanlarıdır. Özçetin’in kitle iletişim kuramlarını sistematik bir şekilde ele alan kitabı Kitle İletişim Kuramları: Kavramlar, Okullar, Modeller 2018’de (5. Baskı 2022) İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Şu anda siyasal iletişim kuramları ve siyasal iletişimin Türkiye’deki seyrine dair bir kitap üzerinde çalışıyor.