17 Mayıs 2022 | 20.00

COVID-19 ve Ekofobi Refleksi

17 Mayıs Salı günü saat 20:00’de Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin onbirinci programına, psikoloji bilimine ait ekofobiya kavramını Çevre Bilimlerinde çok geniş bir uygulama alanına uyarlamasına yönelik yaptığı çalışmalarla tanınan Sungkyunkwan Üniversitesi (Seul) öğretim üyesi Prof. Simon C. Estok konuk olacaktır. Eko-eleştiri konularında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Estok “Ecocriticism and Shakespeare: Reading Ecophobia” (2011), “The Ecophobia Hypothesis” (2018) kitaplarının yazarı ve “East Asian Ecocriticisms: A Critical Reader” (2013), “International Perspectives in Feminist Ecocriticism” (2013) ile “Landscape, Seascape, and the Ecocritical Imagination” (2016) kitaplarının editörlerinden birisidir. Ecophobia Hypothesis adlı kitabı Kapadokya Üniversitesi tarafından “Ekofobi Hipotezi” (2021) adı altında Türkçe’ye çevirilmiştir. Prof. Estok’un “COVID-19 and Ekofobi Refleksi” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Serpil Opperman yapacaktır.

Siyasa Belgesi

Covid-19 ve Ekofobik Refleks
Covid-19 ve Ekofobik Refleks

Ekofobi, COVID-19’un doğuşu ve büyümesi için uygun bir ortam sağlamıştır. Ekofobi ve hastalık arasındaki ilişkiler karmaşıktır ve detaylı analizlerin ve tanımlamaların yapılmasını gerektirmektedir. CO...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Simon Estok

Sungkyunkwan University Öğretim Üyesi

Simon C. Estok, Güney Kore’nin en köklü üniversitesi olan Sungkyunkwan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve edebî kuram, ekoeleştiri ve Shakespeare üzerine dersler vermektedir. Prof. Estok A&HCI Journal Neohelicon editörlüğü görevini yürütmektedir and Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi üyesidir. Prof. Estok “Ecocriticism and Shakespeare: Reading Ecophobia” (2011), “The Ecophobia Hypothesis” (2018) kitaplarının yazarı ve “East Asian Ecocriticisms: A Critical Reader” (2013), “International Perspectives in Feminist Ecocriticism” (2013) ile “Landscape, Seascape, and the Ecocritical Imagination” (2016) kitaplarının editörlerinden birisidir. “Ecophobia Hypothesis” adlı kitabı Kapadokya Üniversitesi tarafından “Ekofobi Hipotezi” (2021) adı altında Türkçe’ye çevirilmiştir. Prof. Estok’un PMLA, Mosaic, Configurations, English Studies in Canada, Concentric ve Neohelicon gibi dergilerde ekoeleştiri ve Shakespeare üzerine yayımlanmış birçok makalesi vardır.

Prof. Serpil Oppermann

Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyeliği ve görevini yürütmektedir. Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi başkanı olan Profesör Oppermann Lisans eğitimini 1980 yılında, yüksek lisans eğitimi 1982 yılında ve doktora eğitimini 1987 yılında Hacettepe Üniversitesinde tamamlamıştır. Ekoeleştiri ve çevreci beşeri bilimler üzerine birçok yayını bulunmaktadır. Halihazırda Antroposen, Mavi beşeri bilimler ve ekoloji kuramlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır.