8 Mart 2022 | 19.00

Güncel Küresel Ekonomik Kriz: Bir Dünya-Sistemi Yaklaşımı

08 Mart Salı günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin sekizinci programına politik ekonomi konusunda yaptığı çalışmaları ile tanınan Rusya Federasyonu Hükümeti Finans Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Ruslan Dzarasov konuk olacaktır. Post-Keynesyenizm, küreselleşme ve dünya ekonomisinde merkez-çevre ilişkisi, modern Rusya ekonomisinde büyüme ve sermaye birikimi konularında çalışmalar yapan Prof. Dzarasov’un “The Conundrum of Russian Capitalism: The Post-Soviet Economy in the World Systemadlı kitabı da dahil bir çok bilimsel eseri bulunmaktadır. “Güncel Küresel Ekonomik Kriz: Bir Dünya-Sistemi Yaklaşımı” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim üyesi Profesör Oktay TANRISEVER yapacaktır.

Çağdaş Küresel Ekonomik Kriz Bir Dünya Sistemi Yaklaşımı

COVID-19 pandemisinin ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın dünya ekonomisi üzerine büyük bir etkisi olduğuna dair yaygın bir kanı bulunmaktadır ve son dönemde yazılan ulusal ve uluslararası r...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Ruslan Dzarasov

Rusya Federasyonu Hükümeti Finans Üniversitesi Öğretim Üyesi

Rusya Federasyonu Hükümeti Finans Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapan Politik Ekonomi profesörü Ruslan Dzarasov, lisans eğitimini 1985 yılında Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi ekonomi bölümünde ve doktora eğitimini 2007 yılında İngiltere’de Staffordshire Üniversitesinde ekonomi bölümünde tamamlamıştır. Post-Keynesyenizm, küreselleşme ve dünya ekonomisinde merkez-çevre ilişkisi, modern Rusya ekonomisinde büyüme ve sermaye birikimi konularında çalışmalar yapmaktadır. Prof. Dzarasov’un “The Conundrum of Russian Capitalism: The Post-Soviet Economy in the World System” (2013) adında kitabı bulunmaktadır.

Prof. Oktay Tanrısever

ODTÜ Öğretim Üyesi

Profesör Oktay Tanrısever, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Lisans (1990) ve Yüksek Lisans (1992) eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ve doktorasını 2002 yılında University College London’da tamamlayan Prof. Oktay TANRISEVER, özellikle Uluslararası İlişkiler, AB Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler, Asya Çalışmaları, Hidropolitik, Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü ve Güvenlik Stratejileri konularında çalışmalar yapmaktadır.