25 Temmuz 2022 | 20.00

İnsanlığın Ortak Ufku İçin Yıldızlararası İletişim

25 Temmuz Pazartesi günü saat 20:00’de Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin onüçüncü programına, dünya dışı uygarlıklarla iletişim kurmak, dünya dışı uygarlıkların araştırılması ve astrobiyoloji konularında çalışmalar yapan METI International adlı araştırma ve eğitim şirketinin başkanı Dr. Douglas Vakoch konuk olacaktır. Dr. Vakoch’un “Communication with Extraterrestrial Intelligence” (2011), “Psychology of Space Exploration: Contemporary Research in Historical Perspective” (2011), “Astrobiology, History, and Society: Life Beyond Earth and the Impact of Discovery” (2013), “Archaeology, Anthropology, and Interstellar Communication” (2014), “Extraterrestrial Altruism: Evolution and Ethics in the Cosmos” (2014) ve “The Drake Equation: Estimating the Prevalence of Extraterrestrial Life through the Ages” (2015) dahil olmak üzere yirmiden fazla kitabı bulunmaktadır. “İnsanlığın Ortak Ufku İçin Yıldızlararası İletişim” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Serpil Oppermann yapacaktır.

İnsanlığın Ortak Ufku İçin Yıldızlararası İletişim

Dr. Douglas Vakoch yabancılarla temas kurma gayretlerini tanımlamakta ve yakın mesafelerdeki yıldızlara belirli bir amaca yönelik sinyal gönderen METI (Dünya dışı Yaşamla İletişim) ile güçlü radyo tel...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Dr. Douglas Vakoch

METI International Başkanı

Dr. Douglas Vakoch evren dışı uygarlıklarla iletişim kurmak, evren dışı uygarlıklar araştırılması ve astrobiyoloji konularında çalışmalar yapan METI International adlı araştırma ve eğitim şirketinin başkanıdır. Dr. Vakoch METI International adlı şirketi kurmadan önce 6 yıl boyunca SETI Institute adlı şirkette yıldızlar arası mesaj oluşturulması biriminin direktörlüğünü yapmıştır.
Dr. Vakoch lisans eğitimini Din alanında Carleton Kolejinde, yüksek lisans eğitimini Tarih ve Bilim Felsefesi alanında Notre Dame Üniversitesinde, ikinci yüksek lisansını Psikoloji alanında New York Üniversitesi (Stony Brook)’nde ve doktorasını Klinik Psikoloji alanında New York Üniversitesi (Stony Brook)’nde tamamlamıştır.
Dr. Vakoch Springer Basımevinin Uzay ve Toplum konusunda kurucu editörlüğü ve aynı zamanda Lexington Book Basımevinin Ekokritik Teorisi ve Pratiği konusundaki genel editörlüğü görevlerini yapmaktadır. New York Times, Nature, Science ve Der Spiegel gibi gazete ve dergilerde yayımlanmış bir çok eseri olan Dr. Vakoch’un ayrıca BBC, NPR, ABC, The Science Channel, The Discovery Channel gibi televizyon ve radyo kanallarında yayımlanmış bir çok programı ve röportajı bulunmaktadır.

Prof. Serpil Oppermann

Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyeliği ve görevini yürütmektedir. Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi başkanı olan Profesör Oppermann Lisans eğitimini 1980 yılında, yüksek lisans eğitimi 1982 yılında ve doktora eğitimini 1987 yılında Hacettepe Üniversitesinde tamamlamıştır. Ekoeleştiri ve çevreci beşeri bilimler üzerine birçok yayını bulunmaktadır. Halihazırda Antroposen, Mavi beşeri bilimler ve ekoloji kuramlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır.