6 Aralık 2021 | 17.00

Bağımsızlık: Orta Doğu’da Sömürgeciliğin Bir Aldatmacası

6 Aralık Pazartesi günü saat 17.00’de Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin üçüncü programına, modern Arap siyasi ve düşünce tarihinin önde gelen teorisyenleri arasında yer alan Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Joseph Massad konuk olacaktır. Milliyetçilik, cinsiyet, ırk ve din teorileri dahil kimlik ve kültür teorileri konularına çalışmalar yapan Profesör Massad “Desiring Arabs (2007)”, “The Persistence of the Palestinian Question: Essays on Zionism and the Palestinian Question (2006)”, “Colonial Effects: The Making of National Identity in Jordan (2001)” ve “Islam in Liberalism” (2015) adlı kitapların yazarıdır.

“Bağımsızlık: Orta Doğu’da Sömürgeciliğin Bir Aldatmacası” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Cemil Aydın yapacaktır.

Bağımsızlık: Orta Doğu’da Sömürgeciliğin Bir Aldatmacası

Akademik tartışmalarda, 1776 Amerikan Devrimi ile başlayan beyaz üstünlükçü sömürgeci yerleşimlerde “devletin bağımsızlığı” kavramının kökeni göz ardı edilir. Beyaz Avrupalı yerleşimci sömürgelerde, b...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Joseph Massad

Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi

Profesör Joseph Massad Columbia Üniversitesi öğretim üyesidir. Lisans eğitimini New Mexico Üniversitesinde ve doktorasını 1998 yılında Columbia üniversitesinde tamamlayan Prof. Joseph Massad, modern Arap siyasi ve düşünce tarihi konularında çalışmalar yapmaktadır. Prof. Massad çalışmalarında milliyetçilik, cinsiyet, ırk ve din teorileri dahil kimlik ve kültür teorileri konularına odaklanmaktadır. Prof. Massad Lionel Trilling Kitap Ödülü alan “Desiring Arabs (2007)”, adlı kitap ile “The Persistence of the Palestinian Question: Essays on Zionism and the Palestinian Question (2006)” ve “Colonial Effects: The Making of National Identity in Jordan (2001)” adlı kitapların yazarıdır. “Islam in Liberalism” (2015) adlı son kitabı 2018 yılında “Al-Islam fi al-Libraliyyah” adı ile arapçaya çevrilmiştir. Profesör Massad’ın uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Prof. Cemil Aydın

Kuzey Carolina Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kuzey Carolina Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir. Lisans eğitimini 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesinde, yüksek lisansını 1995 yılında İstanbul Üniversitesinde ve doktorasını 2002 yılında Harvard Üniversitesinde tamamlayan Prof. Cemil Aydın, özellikle Osmanlı ve Japon İmparatorluklarının uluslararası ve düşünce tarihi ağırlıklı olmak üzere Modern Orta Doğu Tarihi ve Modern Asya tarihi konularında çalışmalar yapmaktadır.