20 Aralık 2021 | 19.00

Kalıcı Salgınlar Döneminde Korku Politikası

20 Aralık Pazartesi günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin dördüncü programına, özellikle korku kültürü üzerine yaptığı çalışmalar ile bilinen Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Frank Furedi konuk olacaktır. Batı toplumlarında riskten kaçınma ve ihtiyat kültürü konularında çalışmalar yapan Profesör Furedi “Paranoid Parenting” (2001), “Therapy Culture” (2003), “Politics of Fear” (2005), “How Fear Works: Culture of Fear in the Twenty-First Century (2019) ve “Why Borders Matter: Why Humanity Must Relearn the Art of Drawing Boundaries” (2020) dahil olmak üzere yirmiden fazla kitabın yazarıdır. “Culture of Fear” adlı kitabı “Korku Kültürü” adı altında Türkçeye çevrilmiştir.

Kalıcı Salgınlar Döneminde Korku Politikası” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Profesör İskender Öksüz yapacaktır.

Kalıcılık Gösteren Salgınlar Döneminde Korku Siyaseti

COVID-19, pandemi kısıtlamaları neticesinde tasarlanan yeni bir yasam biçiminin normal, hatta birçokları için yararlı hale geldiği ölçüde yetkililere, özellikle Batı’da küresel olarak yayılan ve kamu...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Frank Furedi

Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kent Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Frank Furedi lisans eğitimini Siyaset Bilimi dalında McGill Üniversitesinde; yüksek lisansını Afrika Siyaseti ve doktorasını Araştırma alanlarında Londra Üniversitesi Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulunda tamamlamıştır. Sosyolog ve sosyal yorumcu olan Prof. Furedi batı toplumlarında riskten kaçınma ve ihtiyat kültürü konularında çalışmalar yapmaktadır. Paranoid Parenting (2001), Therapy Culture (2003), Politics of Fear (2005), How Fear Works: Culture of Fear in the Twenty-First Century (2019) ve Why Borders Matter: Why Humanity Must Relearn the Art of Drawing Boundaries (2020) kitapları dahil olmak üzere yirmiden fazla kitabın yazarıdır. Culture of Fear adlı kitabı Korku Kültürü adı altında Türkçeye çevrilmiştir. Profesör Furedi’nin uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Prof. İskender Öksüz

1966 yılında Ege Üniversitesinden mezun olan Prof. İskender Öksüz, 1968 yılında yüksek lisansını ve 1969 yılında doktorasını Prof. Oktay Sinanoğlu danışmanlığında Yale Üniversitesinde tamamlamıştır. Türkiye’de ODTÜ ve Gazi Üniversitelerinde, Suudi Arabistan’da University of Petroleum and Minerals’de akademik ve idari görevler yapmış ve ayrıca Türkiye Atom Enerji Komisyonluğu üyeliği ve Atom Enerjisi konusunda Bakan Danışmanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Profesör Öksüz’ün teorik kimya alanında ortaya koyduğu akademik çalışmaların yanında, siyaset ve sosyoloji alanlarında da birçok eseri bulunmaktadır.