20 Ocak 2022 | 19.00

Yıl 1: Ortak Bir Gelecek Işığında Felsefi Bir Anlatı

20 Ocak Perşembe günü saat 19:00’da Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin beşinci programına, özellikle disiplinler arası çalışmaları ile tanınan New York Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Susan Buck-Morss konuk olacaktır. Kültürel çalışmalar, görsel teori ve küreselleşme konularında çalışmalar yapan Profesör Susan Buck-Morss’un “The Origin of Negative Dialectics” (1977); “The Dialectics of Seeing” (2001); “Dreamworld and Catastrophe: The Passing of Mass Utopia in East and West” (2002); “Thinking Past Terror: Islamism and Critical Theory on the Left” (2006); “Revolution Today” (2019); “Hegel, Haiti and Universal History” (2009) ve “Year 1: A Philosophical Recounting” (2021) adlı kitapları da dahil olmak üzere çok sayıda bilimsel eseri bulunmaktadır.  “Hegel, Haiti and Universal History” adlı kitabı dahil olmak üzere beş adet kitabı Türkçeye çevrilmiştir. “Yıl 1: Ortak bir Gelecek Işığında Felsefi Anlatı” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Profesör Banu Bargu yapacaktır.

Yıl 1: Ortak Bir Gelecek Işığında Felsefi Bir Anlatı

Felsefe ve tarih, geçmişte kullandığımızdan farklı bir şekilde bir araya gelmektedir. Bu sadece eleştirel teori, sadece eleştiri, sadece teorik anlayışla değil, geleneksel anlamıyla felsefe yapmanın ...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Susan Buck-Morss

New York Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi

New York Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Susan Buck-Morss lisans eğitimini Düşünce Tarihi dalında Vassar Koleji’nde; yüksek lisansını Amerikan Tarihi dalında Yale Üniversitesi’nde ve doktorasını Avrupa Düşünce Tarihi dalında 1975 yılında Georgetown Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Uluslararası alanda tanınmış bir disiplinlerarası düşünür ve yazar olan Prof. Buck-Morss, kültürel çalışmalar, görsel teori ve küreselleşme konularında çalışmalar yapmaktadır. “The Origin of Negative Dialectics” (1977); “The Dialectics of Seeing” (2001); “Dreamworld and Catastrophe: The Passing of Mass Utopia in East and West” (2002); “Thinking Past Terror: Islamism and Critical Theory on the Left” (2006); “Revolution Today” (2019); “Hegel, Haiti and Universal History” (2009) ve “Year 1: A Philosophical Recounting” (2021) kitapları dahil olmak üzere çok sayıda bilimsel eseri bulunmaktadır. “Hegel, Haiti and Universal History” adlı kitabı dahil olmak üzere beş adet kitabı Türkçe’ye çevrilmiş olan Profesör Buck-Morss’un uluslararası alanda bir çok eseri ve ödülü bulunmaktadır.

Prof. Banu Bargu

Kaliforniya Üniversitesi Öğretim Üyesi

Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz kampüsünde Bilinç Tarihi bölümünde öğretim üyeliği görevini yürüten Prof. Banu Bargu, lisans eğitimini 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde, doktorasını 2008 yılında Cornell Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Profesör Bargu özellikle egemenlik ve biyo-politika teorileri, direnişlerde vücudun rolü ve materyalist düşünce gelenekleri konusunda çalışmalar yapmaktadır.