29 Eylül 2022 | 20.00

Küresel Gelişmelerin Afrika’da Kadın, Barış ve Güvenlik Gündemine Etkileri

29 Eylül Perşembe günü saat 20:00’de Kapadokya Üniversitesi Youtube kanalından canlı olarak yayımlanacak “İnsanlık ve Gezegen İçin Ortak Ufuk Tasavvuru” seminer serisinin on beşinci programına, Afrika Politikaları konusunda en etkin bilim adamları arasında yer alan Güney Afrika Cumhuriyeti Pretoria Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Christopher Afoke Isike konuk olacaktır. Prof. Isike Afrika yumuşak güç politikaları, kadın, barış ve çatışma çalışmaları, Afrika’da kadın ve siyasi temsiliyet, Afrika’da devlet kurulmasının yeniden gözden geçirilmesi, dijital çağda siyaset ile Güney Afrika’ya Afrikalı göçü konularında çalışmalar yapmaktadır.

“Küresel gelişmelerin Afrika’da Kadın, Barış ve Güvenlik Gündemine Etkileri” başlığı altındaki programın moderatörlüğünü Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Volkan İpek yapacaktır.

Küresel Gelişmelerin Afrika’da Kadın, Barış ve Güvenlik Gündemine Etkileri

Afrika’daki Kadın, Barış ve Güvenlik gündemi, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1325 sayılı kararından ve çatışmaların çözülmesi, barışı koruma ve barışın inşasına kadınların katılımı için bir çerçeve sağ...

Belgenin tamamını indirmek için tıklayınız.

Prof. Christopher Afoke Isike

Pretoria Üniversitesi Öğretim Üyesi

Pretoria Üniversitesi Afrika Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Christopher Afoke Isike aynı zamanda üniversitesinin ABD’de Eğitim için Afrika Merkezi Direktörüdür. Prof. Isike ayrıca Siyaset Bilimi Afrika Derneği Başkanlığı ve Küresel Gelişim Ağı Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir
Profesör Isike Afrika bakış açısı ile çalışmalarını yürütmektedir ve Pretoria Üniversitesinde uluslararası ilişkiler teorileri, strateji ve güvenlik çalışmaları ile güvenlik teorisi dersleri vermektedir. Prof. Isike Afrika yumuşak güç politikaları, kadın, barış ve çatışma çalışmaları, Afrika’da kadın ve siyasi temsiliyet, Afrika’da devlet kurulmasının yeniden gözden geçirilmesi, dijital çağda siyaset ile Güney Afrika’ya Afrikalı göçü konularında çalışmalar yapmaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti Ulusal Araştırma Fonuna bağlı C2 seviyesinde bir araştırmacı olarak ulusal ve uluslararası dergilerde makale ve kitap bölümü dahil altmıştan fazla yayına sahiptir.
Prof. Isike Politikon: South African Journal of Political Studies ve Ubuntu: Journal of Conflict and Social Transformation dergilerinin editörlüğü görevlerini yürütmektedir. Ayrıca International Political Science Abstracts gibi bir çok derginin Yayın Kurulunda görev almaktadır.
Prof. Isike UNFPA, UNICEF, UN Women ve Güney Afrika Cumhuriyeti KwaZulu-Natal eyaleti yönetimine cinsiyet eşitliği ve kadınların yetkilerinin artırılması konularında danışmanlık yapmaktadır. Spor, Sanat ve Kültür Bakanlığı tarafından 2020-2024 dönemi için Güney Afrika Cumhuriyeti Sosyal Uyum Koordinatörlüğü görevine atanmıştır.

Dr. Volkan İpek

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev yapan Dr. Volkan İpek doktorasını 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlamıştır. Afrika çalışmaları konusunda çalışmalarını sürdüren Dr. İpek Türkiye’nin Afrika Politikası, Afrika Siyaseti ve Fas’ın AB ile ilişkisi gibi konularda çok sayıda makalesi ile Ruanda, Botswana, Mali ve Sub-Sahara’da Türkiye’nin pozisyonu konusunda iki kitabı ve çok sayıda kitap bölümü bulunmaktadır.